Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie is een syndroom dat betrekking heeft op vezel, spiervezel, zenuwvezel (fibro) en spierziekte (myalgie). Het zijn de zachte spieren en de weefsels rond de gewrichten die pijnlijk zijn.  Het komt meestal voor bij vrouwen tussen 30 en 50 jaar.

De exacte oorzaken an Fibromyalgie zijn nog steeds niet bekend. Veranderingen in het Centrale Zenuwstelsel lijken verantwoordelijk te zijn. Het autonome zenuwstelsel en immuunsystysteem zijn aangetast. Frustratiestress is een belangrijke boosdoener.
Vaak gaat dit gepaard met CVS = Chronische Vermoeidheidssyndroom en/of ME = Myalgische Encefalomyelitis. Fibromyalgische patiënten hebben daarbij ook veel last van drukpuntgevoeligheid en slaapstoornissen en soms ook Prikkelbare darmsyndroom. Ze kunnen ook last hebben van prikkelbare darmsyndroom en ze zijn vaak overgevoelig voor Elektrosmog.

Elk deel van ons lichaam ontvangt elektrische signalen via de zenuwen vanuit onze hersenen. Maar soms kunnen deze zenuwen beschadigd raken . De beschadigde zenuwen vervormen de signalen, waardoor onze hersenen ze interpreteren als pijn Deze extra signalen zijn de bron van fibromyalgie!

Hoe krijg je zenuwbeschadigingen?

Zenuwbeschadigingen kunnen optreden door verschillende redenen. Zo kunnen zenuwen beschadigd raken door bacteriële infectie, een botbreuk of een beknelling. Deze laatste vorm, de beknelling, kan voortkomen uit een ongezonde levensstijl.

Een gezonde levensstijl ontwikkelen is een must. De Natuurgeneeskundige aanpak bestaat uit 5 pijlers:

  • Slaapproblemen oplossen
  •  Voedselintolerantie oplossen
  •  Spijsvertering en Dysbiose Darmflora behandelen
  •  Ontgiften/Ontzuren
  •  Voedingstekorten opheffen

Daarnaast wordt Acupunctuur toegepast om de energie balans te herstellenen en Maag-darmklachten te verhelpen.

Hierbij worden eventuele orthomoleculaire voedingssupplementen of TCM kruiden aanbevolen.